De Wereldstandaard is onze visie dat zich inzet om verschillende standpunten in te nemen over inkoop, verantwoorde producten en ingrediënten, en het gebruik van zoveel mogelijk lokale producten te bevorderen.
Daarnaast streeft het naar het versnellen van de ontwikkeling van regionale voedselsystemen en het bevorderen van de overgang naar gezonde, duurzaam geproduceerde en betaalbare producten voor iedereen.
Dit willen wij laten u beleven, proeven en herkennen in het Hotel.
Ontdek de Smaak van Nederland bij De Werelt
Bij De Werelt draait alles om duurzaamheid en het gebruik van lokale ingrediënten. Onze menukaart is een eerbetoon aan de rijkdom van Nederlandse bodem: maar liefst 70% van onze ingrediënten komt van lokale boeren en producenten. Van het ontbijt tot aan de bar, geniet u van de heerlijkste producten die Nederland te bieden heeft.
Een duurzaam ontbijt
Begin uw dag goed met een ontbijt samengesteld uit verse, lokale producten. Onze eieren, zuivel, brood en fruit komen rechtstreeks van Nederlandse boerderijen en bakkers. Zo start u uw dag verantwoord en vol energie.
Lunch en Diner met Hollandse Ingrediënten
Voor lunch en diner presenteren wij gerechten waarin de pure smaken van Nederland centraal staan. Van seizoensgebonden groenten tot vlees en vis van Nederlandse bodem, elk gerecht is zorgvuldig samengesteld om u een authentieke culinaire ervaring te bieden.
De Bar: Nederlandse dranken en gedistilleerde producten in onze bar & restaurant
Ook onze drankenkaart weerspiegelt onze passie voor lokale producten. Geniet van Nederlandse bieren en gedistilleerde dranken. Onze cocktails worden bereid met hoogwaardige, in Nederland geproduceerde spirits en likeuren. Van borrels tot avondcocktails, elke slok draagt bij aan het ondersteunen van lokale distilleerderijen en brouwerijen.
Een complete Nederlandse beleving
Bij De Werelt zorgen we ervoor dat u de hele dag door kunt genieten van het beste wat Nederland te bieden heeft. Onze focus op duurzaamheid en korte keten betekent dat u niet alleen geniet van heerlijke gerechten en dranken, maar ook bijdraagt aan een verantwoordelijke en duurzame voedselketen.
Wij nodigen u uit om de ware smaak van Nederland te ontdekken, met gerechten en dranken die zijn doordrenkt van zorg, passie en lokale trots. Eet smakelijk!
INGREDIËNT KEUZE
* Lokaal ingekocht
80% Nederlandse bodem, 20% alternatief
* Minstens een keurmerk gericht op dierenwelzijn
* Noodzakelijke producten niet afkomstig uit Nederland ingekocht met een korte keten
SAMENSTELLINGMENU
Lunchgerechten:
60% vegetarisch, 20 % Vis,
20% Vlees
Restaurantmenu:
40% vegetarisch, 30 % Vis,
30% Vlees
Daarnaast geldt het advies respectievelijk minimaal 100 gram tot 200 gram groente te serveren
SEIZOENSGEBONDEN
Elk seizoen verteld een verhaal Onze eetcultuur kenmerkt zich door een grote variëteit aan streekproducten en aan seizoensgerechten. In de basis bepaald de natuur ons menu
Het gerecht op ons bord moet vertellen waar in Nederland en in welk seizoen wij ons bevinden
© 2024 De Werelt– Alle rechten voorbehouden